E-bike testen?

U overweegt de aanschaf van een elektrische fiets? Maar u ziet door de overvloed aan merken/modellen het bos door de bomen niet meer? En hoe rijden ze, kan ik ze testen? Wat met de naservice?

Vele vragen die we met onze UNIEKE aanpak kunnen beantwoorden:


Enkele van onze testfietsen:


Motor-fabrikanten:
                                        

Enkele populaire modellen:

Norta X-TRA M600

Deze Norta is uitgerust met de M25 middenmotor van het Taiwanese TranzX. In Azië rijdt men al langer (en in grotere aantallen) met elektrische fietsen dan wij hier in Europa. Ook in Europa is TranzX sterk verankerd: het hoofdkwartier bevindt zich in Bad Nauheim, Duitsland, en een extra service center voor de Benelux in Oploo, Nederland. De meeste "proefrit"-rijders vinden de Norta zeer aangenaam: stil, krachtig, soepele ondersteuning, goede zithouding.

Verkrijgbaar in dames- en heren model, in 9 kleuren, met Magura hydraulische remmen, naafversnellingen van Shimano of NuVince.

 

Qwic Trend T-MN7.2

De Qwic Trend T-MN7.2 werkt met de gloednieuwe BAFANG MaxDrive middenmotor, welke een krachtige - soepele - stille werking garandeert. Bafang, horen we u al zeggen??? Klinkt onbekend & Chinees? Klopt, Bafang is inderdaad voor de meeste fietsliefhebbers onbekend, maar dit zal niet lang meer duren. Bafang is namelijk de grootste Chinese producent van e-bike systemen en heeft nu z'n pijlen gericht op Europa, met oa een service-center in Nederland!

Niet overtuigd van de kwaliteit? Dan zal volgend filmpje (https://www.youtube.com/watch?v=WsWXgZVNHkQ) daarin misschien verandering brengen; Bafang heeft namelijk de "24uur E-Bike race" op de Nurburgring gewonnen in 2015!!! (en heeft daarbij alle Bosch-teams achter zich gelaten)


 
Qwic Premium N7.1

Deze Qwic werd vorig jaar de winnaar van de grote "elektrischefietsen.com" vergelijkingstest in de categorie tot € 1999,-. Ook bij ons scoort deze fiets na een proefrit hoog; door het gebruik van een stille en krachtige (voorwiel)naafmotor en de Qwic rotatiesensor behoort zweet en puffen tot het verleden. Ook z'n looks en afwerking kunnen menig e-biker verleiden. Keuze uit verschillende accu's, kleuren, uitvoeringen & framehoogtes.


 

Qwic Performance P-RD10s

Elektrische fietsen zijn voor oudere mensen ... jaren terug dacht men hier zo over, maar ondertussen is de elektrische fiets uitgegroeid tot een vorm van mobiliteit die iedere leeftijdscategorie kan dienen. Denk maar als alternatief van de wagen voor woon-werkverkeer: geen file- of parkeerstress, geen zweet of vermoeiend, gezond voor u en de omgeving, fietsvergoeding, ... Ook de e-bike modellen zijn moderner & sportiever geworden zoals deze Qwic P-RD10s: ongezien frame-design, krachtige (achterwiel)naafmotor, schijfremmen en accu's tot wel 20Ampère (735Wh)!

*** Tevens kan de P-RD10s onbegrensd snelheden halen tot wel 45km/u !!! Enkel toegelaten op privé terrein, draag steeds een helm! ***
 Cortina Ecomo U4 Transport Jeans

Cortina, hét lifestyle-merk, bouwt van z'n populairste modellen telkens ook elektrische varianten, nl. Cortina Ecomo. Zo dus ook deze U4 Transport, in z'n "Millionaire Blue Matt", koper-kleurige velgen, buitenbanden met witte randen, supercomfortabel Drifter zadel, stille voorwiel-motor, handige voor- en achterdrager, ... kortom: een prachtige en comfortabele E-lifestylebike!


 
JMS 30-Z Low instep 20" plooifiets

Door de ergonomische bouw van de JMS vouwfietsen wordt een goede zitpositie en grote stabiliteit gegarandeerd. Hierdoor beschikken de fietsen over fantastische rijeigenschappen.

Het 30-Z model beschikt over een lage en brede instap, zodat deze zeer comfortabel is bij het op- en afstappen.


 
Qwic C-FN7 20" plooifiets

De Qwic C-FN7 combineert het comfort van een elektrische stadsfiets met de handigheid van een vouwfiets. De C-FN7 heeft een modern uiterlijk en is voorzien van Shimano Nexus 7 naafversnellingen. De lederen handvatten en zadel zorgen voor een luxe uitstraling én extra comfort. Dankzij het accukeuze systeem beschik je over een extra groot bereik.

De ideale elektrische vouwfiets voor zowel stedelijk als recreatief gebruik. Perfect voor een vakantie met de boot, camper of juist als last-mile vervoersmiddel in de binnenstad.


 
Raleigh Ashford S11 - Impulse EVO 45km/u

Op zoek naar een high-speed-bike? Dan zijn de Raleigh "Stoker" & "Ashford" misschien wel iets voor u; deze fietsen maken namelijk gebruik van de Impulse middenmotor (ontwikkeld door de Derby Cycle groep - Raleigh/Kalkhoff/Univega). Naast de 25km/u hebben ze ook de highspeed versie in huis, welke ondersteuning kan bieden tot wel 45km/u.

Let op! Deze fiets valt onder de wetgeving van de bromfiets, maw verplichte minimum leeftijd van 16 jaar, nummerplaat, verzekering, rijbewijs en het dragen van een veilige fietshelm!

 
​Bultaco Brinco S * de MOTO-bike

De stedelijke Brinco word geïdentificeerd met de letter S van Street en twee elegante kleurencombinaties; wit en zwart. De Brinco S boet niets in aan de robuustheid, kwaliteit, prestaties en prestige van elke echte Bultaco. De productfilosofie blijft exact dezelfde, 100% plezier, maar de technische oplossingen zijn ontworpen om de beste configuratie voor een stedelijke omgeving te bekomen, zowel wat betreft prestaties als comfort.

Deze Brinco is uiterst geschikt voor iedereen die zich in de stad wil verplaatsen en de oefening van het trappen wil combineren met de energie van zijn krachtige motor om te genieten van een aangenaam ritje in het weekend, of om fris naar het werk te rijden en daarna op weg naar huis goed door te trappen om de toxines van een lange werkdag op kantoor te verwijderen.