Onze winkel

1928 - ... is het jaartal waarin overgrootvader Tange begon met het herstellen van fietsen. Typisch voor een fietshandelaar uit die periode was natuurlijk de kleinschaligheid van zijn zaak. Herstellingen en verkoop vonden namelijk plaats in de voorplaats van zijn woonst in de Poperingestraat nr 1.

1950 - ... startte zijn zoon, Tange Livin, met een nieuwe zaak in de Poperingestraat nr 11. Het nieuwe pand bestond uit een toonzaal, stockage- en herstellingsruimte, met een totale oppervlakte van ongeveer 150m². Door het steeds populairder worden van bromfietsen/scooters en lichte moto's in de jaren '50 & '60, was deze extra ruimte meer dan welkom.

1982 - De derde generatie, Tange Ferdinand, neemt de zaak van zijn vader over. Hij beseft al vlug dat de huidige oppervlakte van zijn zaak onvoldoende was om het steeds groeiende aanbod van produkten te kunnen uitstallen. In de loop der jaren heeft de zaak dan ook menig verbouwing ondergaan, waardoor de totale ruimte verdubbelde.

1998 - De vierde generatie, Tange Frederik, komt het team versterken.

1999 - Om het grote aanbod van fietsen (+/- 300 stuks) beter te kunnen presenteren, hebben we iets verder in de straat een aparte toonzaal ingericht - Poperingestraat nr.37 -.

2004 - ... is de start van de grote bouwwerken. Een huis naast de winkel werd gesloopt en in de plaats kwam er een volledige nieuwbouw, om zodoende nog meer ruimte te creëren. Omdat we dan toch al in het stof zaten, werd ook een groot deel van de oude winkelruimte gesloopt en vernieuwd.

2005 - Het resultaat van de verbouwingen mag er zijn; Huis Tange is nu 850m² groot, met een enorme voorraad fietsen & scooters, en meer dan 10.000 verschillende onderdelen en accessoires.

2015 - Oprichting vernieuwde website met geïntegreerde webshop: meer dan 10.000 artikelen nu ook online beschikbaar, gratis geleverd vanaf € 50,-.